Aparate dentare adolescenti

Aparate Dentare pentru Adolescenti la Clinicile Rainbow Dent

La Clinicile Rainbow Dent, ne angajam sa furnizam tratamente stomatologice premium, personalizate pentru fiecare pacient, indiferent de varsta. Pentru adolescenti, oferim solutii ortodontice avansate, concepute sa asigure un zambet sanatos si atractiv intr-un mediu profesionist, dar si prietenos.


1. Aparatul Dentar Clasic

Aparatul dentar clasic ramane o alegere populara datorita eficientei sale dovedite in corectarea diverselor probleme de aliniere dentara. Utilizand bracketi conectati prin arcuri metalice, acest tip de aparat exercita o presiune constanta pe dinti, ghidandu-i treptat spre pozitia dorita. Este o optiune accesibila si eficienta, ideala pentru adolescenti.

2. Aparatul Dentar Autoligaturant Damon

Sistemul Damon, disponibil in varianta metalica sau estetica, reprezinta o inovatie in domeniul ortodontiei, oferind beneficii semnificative. Avantajul major al acestui sistem este mecanismul de autoligaturare care reduce frictiunea dintre arcul ortodontic si bracket, accelerand procesul de aliniere. Datorita accestei tehnologii pacientii beneficiaza de vizite mai rare la ortodont si de o durata totala a tratamentului ortodontic redusa. De asemenea, aparatul dentar Damon este recomandat pentru cazurile complexe, datorita eficientei sale in gestionarea unor probleme ortodontice mai dificile. Aceste caracteristici fac din sistemul Damon o op?iune preferata pentru cei care cauta o solutie eficienta si confortabila pentru corectarea dizarmoniilor dentare.

3. Aparatul Dentar Estetic Spark

Aparatul Spark reprezinta o solutie revolutionara in domeniul aparatelor dentare fixe estetice, combinand discretia cu tehnologia de varf. Fabricat din materiale transparente de ultima generatie, acest aparat este aproape invizibil pe dinti, ideal pentru cei care isi doresc sa isi corecteze alinierea dentara fara a afecta aspectul zambetului. Spark este un tratament complet digitalizat si personalizat, asigurand o potrivire perfecta si confort maxim. In plus, tratamentul cu Spark nu impune restrictii alimentare, permitand pacientilor sa se bucure de o gama larga de alimente fara griji. Igiena orala poate fi mentinuta riguros si eficient, reducand riscul de probleme dentare pe parcursul tratamentului. Rezistenta si confortul materialelor, impreuna cu eficienta in corectarea alinierilor dentare, fac din Spark o optiune preferata pentru un tratament ortodontic rapid si confortabil.

 

Beneficiile tratamentului ortodontic in adolescenta


Tratamentele ortodontice in adolescenta ofera mult mai mult decat un zambet estetic. Ele joaca un rol esential in dezvoltarea sanatoasa a cavitatii orale si in imbunatirea functiei masticatorii, contribuind semnificativ la calitatea vietii pe termen lung. Prin corectarea timpurie a problemelor de aliniere, tratamentul ortodontic previne o serie de complicatii care pot aparea in absenta interventiei:

  1. Prevenirea eroziunii dentare si a uzurii premature a dintilor: Alinierea incorecta poate accelera eroziunea smaltului si uzura. Corectarea acestor probleme protejeaza dintii impotriva deteriorarii premature.
  2. Reducerea riscului de probleme la articulatia temporomandibulara (ATM): Malocluziile pot suprasolicita ATM, cauzand durere si disfunctii. Tratamentul ortodontic ajuta la alinierea corecta a dintilor si distribuirea uniforma a fortelor de ocluzie.
  3. Imbunateste igiena orale: Dintii inghesuiti sau suprapusi sunt greu de curatat, crescand riscul de carii si boala parodontala. Alinierea corecta faciliteaza igiena orala eficienta.
  4. Cresterea increderii in sine: Un zambet frumos si aliniat corect poate imbunatati increderea in sine a adolescentului, influentand pozitiv interactiunile sociale.
  5. Facilitarea vorbirii si a masticatiei: Corectarea problemelor ortodontice imbunatateste claritatea vorbirii si eficienta masticatiei.
  6. Prevenirea problemelor dentare viitoare: Interventiile ortodontice timpurii pot reduce necesitatea de tratamente dentare mai complexe si costisitoare in viitor.
  7. Contribuie la dezvoltarea faciala armonioasa: Un tratament ortodontic efectuat la timp poate influenta pozitiv proportiile si simetria fetei.
  8. Ameliorarea respiratiei: Corectarea anumitor probleme ortodontice poate imbunatati deschiderea cailor respiratorii, facilitand respiratia.


Prin abordarea precoce a problemelor ortodontice, Clinicile Rainbow Dent asigura nu doar un zambet frumos, dar si o fundatie solida pentru sanatatea orala pe termen lung a adolescentilor. Incurajam parintii sa programeze o consultatie ortodontica, pentru a oferi tinerilor adulti lor cele mai bune sanse de a obtine cu un zambet sanatos si functional.

Dr. Valentina Rusu si Dr. Mihai Oanca, medicii nostrii specialisti in ortodontie si ortopedie dento-faciala, sunt aici pentru a evalua nevoile ortodontice ale adolescentului tau si pentru a recomanda cel mai adecvat tip de aparat dentar. Prima consultatie este esentiala pentru a stabili un plan de tratament personalizat si eficient.

Alegerea unui aparat dentar este un pas important in asigurarea unui zambet frumos si sanatos pentru adolescentul tau. La Clinicile Rainbow Dent, ne angajam sa oferim cele mai bune solutii si suport pe parcursul intregului tratament ortodontic. Contacteaza-ne azi pentru a programa o consultatie si pentru a afla mai multe despre optiunile disponibile.
 

Servicii

Tratamente stomatologice pentru copiiCum sa pregatim copilul pentru o vizita la dentist
Copilul dumneavoastra straluceste cu fiecare zambet. Sanatatea dintilor incepe cu bune obiceiuri de igiena orala, alegeri bune nutritionale si increderea copilului in dentist. Facand echipa cu dumneavoastra ne putem asigura ca zambetul copilului va fi radiant.

La Rainbow Dent stomatologia pediatrica este mai mult decat zambete sanatoase si luminoase.
Este, deasemenea, despre a face vizita la dentist, o experienta calma si placuta astfel incat nu va exista frica de “data viitoare”. Ca stomatologi pediatri ne mandrim cand ne vedem pacientii crescand si ne angajam sa castigam increderea fiecarui pacient care ne viziteaza clinica – atat copii cat si parinti. Acordam timp pretios pentru a consolida relatia cu pacientii nostri si pentru a le castiga increderea, rezultand o experinta atragatoare pentru fiecare.

La clinica noastra stomatologica din Floresti veti gasi mediul perfect pentru copilul dumneavoastra: cei mai buni specialisti stomatologi pediatri si o atmosfera vesela, care ii va transmite copilului o mare incredere si curaj pentru consultul stomatologic.


De ce sa alegeti Rainbow Dent?


Este important ca parinte sa alegeti dentistul potrivit pentru nevoile copilului dumneavoastra dar si Un mediu prietenos si distractive mai ales la prima vizita a copilului la dentist. La clinica noastra veti gasi medici dentisti cu o experienta excelenta in tratamente pediatrice si un entuziasm greu de egalat! Rabdarea si spiritul de copil ce trebuie pastrat in relatia cu acestia se vor regasi in clinica Rainbow Dent.

Clinica noastra dentara este echipata cu cele mai performante echipamente, pastrand in acelasi timp accentul pe un cadru cat mai destins si relaxant. Zona de distractie dedicata copiilor este dotata cu jocuri si jucarii pentru toate varstele, de la Lego la X-Box, astfel incat fiecare copil isi va gasi propriile motive de a indragi clinica noastra stomatologica.

In plus, la clinica Rainbow Dent mai gasiti:
 
Parintii sunt bine primiti in cabinet alaturi de copilul lor pe durata tratamentului;
 
Oferim tratamente cu produse non BPA, BISGA, UDMA, HEMA si TDGMA;
 
Inhalosedare pentru micutii pacienti anxiosi;
 
Desene animate pe durata tratamentului;
 
Cadouri si baloane;
 
Premii pentru copii din “Clubul fara carii” Cei mai mici vizitatori isi pot exprima dorinta de a deveni dentisti “cand vor fi mari” , dupa o vizita la Rainbow Dent prin povestile noastre despre dintisori, pe intelesul lor.
 

Testimoniale

Ce spun pacientii nostri