Pregatirea copilul pentru vizita la dentist

Cum sa pregatim copilul pentru o vizita distractiva si fara nicio frica la dentist?


Desi unii copii iubesc sa vina la dentist de la prima vizita, altii au nevoie de mai mult timp pana se familiarizeaza. Daca copilul se intristeaza pe parcursul tratamentului, stati linistiti, este un comportament normal deoarece sunt intr-o situatie nefamiliara. Nu va ingriorati sau rusinati! Suntem pregatiti sa ajutam copii anxiosi sau tematori sa depaseasca aceasta stare. Pe masura ce copilul dumneavoastra se maturizeaza noi speram sa-i incurajam independenta si increderea in sine.

Daca copilul este mai mare si nu a avut, inca, prima vizita la dentist ar trebui sa discutati inainte de programare aspectele positive ale acesteia. Incercati sa fiti relaxati, deoarece daca sunteti stresati si anxiosi copii vor prelua aceiasi stare.

Va rugam nu spuneti copilului ca la dentist “nu o sa-l doara”, deoarece posibilitatea de a simti durere nu a fost in gandul lui. In schimb asigurati copilul ca dr. Valentina Rusu va fi prietenoasa si finuta. Deasemenea, evitati sa folositi cuvintele: ac, injectie, scoate sau alte cuvinte care pot crea anxietate. Noi ii vom explica tratamentele pe intelesul lor si ii vom ajuta sa depaseasca frica si starea de anxietate. De exemplu numim aspiratorul dentar “Dl.Setila” si cariile “Gandacei care mananca dintii”.

O problema des intalnita in cazul copiilor care vin la dentist este frica, deoarece nu stiu ce urmeaza sa li se intample. Este normal sa fie speriati de necunoscut si lucram cu copii in fiecare zi sa ii ajutam sa se simta confortabil, astfel incat ei pot stabili o relatie de prietenie atat cu dentistul, cat si restul echipei medicale.

Sunt cateva lucruri pe care intreaga echipa le face pentru a ajuta copilul sa se simta confortabil in clinica noastra. De exemplu, cand ajung la noi, le facem turul clinicii si nu ne grabim sa incepem tratamentul, pana cand ei nu sunt pregatiti si relaxati. Pentru unii copii este mai greu sa lase o persoana necunoscuta sa le lucreze in gurita.

Singurul mod in care va puteti convinge de profesionalismul echipei Rainbo Dent este sa ne vizitati. Noi va asteptam cu bratele deschise si discutii antrenante pentru cei mici!

Aveti grija de sanatatea dentara a copilului dumneavoastra si faceti-I,chiar acum o programare la medicul nostru specialist pediatru. Clinica stomatologica Rainbow Dent are cele mai bune tratamente pentru un zambest sanatos si sclipitor.

Contacteaza-ne la 0746 341 613.

Va asteptam cu drag la o prima consultatie!


Testimoniale

Ce spun pacientii nostri