Tratamente ortodontice copii

Tratamente ortodontice pentru copii


Unul dintre cele mai evidente avantaje ale ortodontiei este obtinerea unui zambet frumos. La finalul tratamentului ortodontic vei fi mai sigur pe tine!

Anumite anomali ortodontice sunt mai usor de corectat si totodata se previne agravarea lor atunci cand sunt detectate si tratate la o varsta frageda. Daca consultatia ortodontica timpurie a copilului dumneavoastra indica faptul ca tratamentul este necesar, prima faza ar trebui sa inceapa imediat, in timp ce copilul are inca majoritatea dintilor primari. Interventiile ortodontice timpurii, cunoscute si sub numele de tratamente "Faza I", sunt concepute pentru a ajuta la corectarea problemelor existente si pentru a orienta cresterea si dezvoltarea maxilarelor. Astfel ne asiguram ca zambetul copilului dumneavoastra este sanatos si conceput pentru a dura o viata intreaga.

Ce este ortodontia pediatrica?

Pana la varsta de sapte ani, maxilarele copilului dumneavoastra s-au dezvoltat suficient pentru a permite unui ortodont sa determine cum se va dezvolta in continuare, pe masura ce incep sa apara dintii permanenti.

Care sunt beneficiile tratamentului de faza I si interventiei timpurii?

Ortodontia pediatrica si tratamentul de interventie de faza I sunt adaptate in mod specific nevoilor de crestere si dezvoltare ale copilului dumneavoastra.

Cateva exemple de beneficii ale tratamentului includ:
 
Remedierea obiceiurilor vicioase, cum ar fi suptul degetului sau deglutitia infantila, care altfel ar cauza probleme legate de cresterea si dezvoltarea maxilarelor.
 
Deplasarea dintilor permanenti in pozitia corecta
 
Reducerea posibilelor deteriorari ale dintilor frontali superiori protrudati excesiv ( inclinati prea mult in fata, comparativ ce cei inferiori)
 
Reducerea timpului de tratament sau chiar prevenirea unor tratamente ortodontice sau dentare viitoare
 
Cresterea increderii in sine a copilului si a respectului de sine
 
Imbunatatirea obiceiurilor privind igiena orala

Care sunt etapele implicate in tratamentul ortodontic precoce de faza I si cat timp dureaza?

Durata si interventiile pentru tratamentul de faza I vor depinde de nevoile specifice ale copilului dumneavoastra, precum si de varsta si stadiul lui de dezvoltare dentara.
Variantele de tratament pot include aparate fixe (mentinatoare de spatiu) sau mobilizabile, precum si diverse exercitii ortodontice pe care copilul le face acasa.

Faza I de tratament este programata sa coincida cu dezvoltarea copilului si poate continua pana cand copilul este suficient de mare pentru a doua faza de tratament ortodontic. Ortodontul copilului dumneavoastra va crea un plan de tratament detaliat si specific si va monitoriza progresul prin controale regulate.

De unde stiu ca este nevoie de interventie ortodontica timpurie pentru copilul meu?

Varsta de 7 ani este de obicei cea mai des intalnita pentru prima consultatie ortodontica.
Va recomandam o vizita la medicul specialist ortodont de la Rainbow Dent daca remarcati urmatoarele:

 
Protruzia dintilor (Dintii inclinati prea mult in fata)
 
Dificultati la masticatie sau muscarea buzelor sau obrajilor.
 
Suptul degetului sau deglutitie infantila, dupa varsta de 7 ani
 
Inghesuiri sau spatii intre dinti

Lasati-ne pe noi sa ne ocupam de zambetul copilului dumneavoastra! (Let Us Put a Smile on your Child's Face!) Sunati chiar acum pentru a face o programare!

Testimoniale

Ce spun pacientii nostri